تاثیر 

سموم قارچی بر بهداشت و کیفیت طعام دام و طیور دکتر 

نبی موحدنژاد یک عدد از اصول دارای اهمیت در جهت در دست گرفتن بیماری ها، بهداشت و کنترل آلودگی های غذا دام و طیور می باشد . چون بیشترین اقلام ورودی به مزارع رویش دام و طیور را تشکیل می دهند و می توانند به صورت مستقیم در حیوان ساخت بیماری نمایند و یا این که سبب ساز تولید موضوع مناسب برای پیدایش بیماری های دیگر در حیوان گردند . همچنین می تواند با ساخت آلودگی در چرخه تولید غذای انسان، باعث ساخت بیماری در آدم گردند . بطور خلاصه جهت ایجاد غذای تندرست برای انسان، باید عامل ها بیماری زا را از اولِ چرخه ساخت غذا، یعنی از طعام دام و طیور، در اختیار گرفتن کرد . 

مایکوتوکسین ها ترکیباتی با ساختمانهای شیمیایی متفاوت با وزن مولکولی کوچک می باشند که متابولیت ثانویه کپک ها و قارچها می باشند که بر روی تولید ها کشاورزی قبلی یا این که بعد از برداشت،طی حمل ونقل و محافظت رویش می کنند . . در قارچها و بقیه ارگانیسم ها متابولیتهای نخستین ترکیباتی میباشند که جهت پرورش و تکثیر حتمی می باشند و متابولیت های ثانویه در انتهای فاز لگاریتمی پرورش تشکیل می شوند و اهمیت آشکاری در پرورش و یا متابولیسم ارگانیسم ندارند . بطور معمول این ترکیبات هنگامی تشکیل می شوند که مقادیر متعددی از پیش ساز های متابولیکی اولیه مثل اسیدهای امینه، استات، پیرووات و غیره تجمع یابند . در واقع سنتز مایکو توکسین ها توسط قارچ روشی می باشد که از شیوه آن، ترکیبات پیش ساز اضافی بر نیاز متابولیکی ، کاهش می یابد . حدود 200 هزار دسته کپک و قارچ شناخته گردیده می‌باشد که اکثر آن ها برای آدم موثر میباشد زیرا در ساخت نان، آنتی بیوتیک ها و . . . . . به کار می فرآیند ولی بیش از 200 گونه اثرات مضرخود را بر روی انسان و دام نشان داده می باشد . اثرات زیان آور مایکوتوکسین ها بر روی تندستی انسان و دام حدود بیش از 80 سال هست که شناخته شده می باشد اما مطالعه روی مایکوتوکسین های مولد بیماری از سال 1960 وقتی که یک مولکول سم از آسپرژیلوس فلاووس استخراج گردیدشروع شد . 

ماشین آلات تولید خوراک دام

تشکیل مایکوتوکسین ها یک مشکل جهانی محسوب می شود و مطابق با آمار اداره کشاورزی و غذای اداره ملل متحد تقریبا" 25 درصد دانه های زراعی دنیا آلوده به مایکوتوکسین ها می‌باشند و طبق گزارش WHO مایکوتوکسین ها به ویژه آفلاتوکسین یکی از عوامل موءثر در پیدایش بیماریهای ناشی از خوراک گزارش شده اند . حیث به اهمیت مایکوتوکسین ها در غذای انسان، استانداردهای در میان المللی برای حد مجاز آنها در مواد غذایی از گزاره خشکبار گزینش گردیده است که برای حمایت از حقوق مصرف کنندگان و حضور در بازارهای جهانی،تولید کنندگان را مم به رعایت آن می کند . 

تاریخچه: 

در سال ۱۹۶۰ بیش از صد هزار بوقلمون جوان در مرز و بوم انگلیس در اثر یک بیماری تازه پایین تیتر بیماری TURKEY X در عرض چند ماه اندرز میکرد زبین رفتند . 

محققین پس ار مطالعات وبررسیهای ظریف متوجه شدند که بیماری صرفا محدود به بوقلمون نشده ودر جوجه اردکها وبلدرچین های جوان سبب به تلفات سنگینی گردیده است، همینطور به این فیض رسیدندکه ادله بیماری از شیوه تغذیه با بادام زمینی برزیلی به طیور مزبور منتقل وباعث مرگ ومیر آن ها شده می باشد . 

سرانجام بعد از آزمایشات متعددمشخص گردید که غذا موضوع لحاظ بر اثر آلودگی با نوعی سم که منشا قارچی داراست سبب تلفات طیور گردیده لذا در سال ۱۹۶۱ قارچ تولیدکننده بیماری را ASPERGILUS .FLAVUS وسم حاصله را AFLATOXIN نامگذاری کردند . 

کشف این سموم موجب شد که مسئولین امر به زیانهای حاصله از سموم قارچی به تیتر دلیل کثیف کننده مواد غذائی وایجاد بیماری وحتی مرگ در بشر وحیوانات توجه بیشتری بنمایند . 

سال ۱۹۸۲ بیماری مزبور در مرز و بوم کنیا مشاهده شوید . در سال ۱۹۸۳ AUTRUP وهمکاران برای میزان گیری افلاتوکسین در ادرار از منش SYNCHRONOUS FLURECENCE SPECTROSCOPY به کار گیری کردند . 

در پائیز ۱۹۷۴ بیماری افلاتوکسیکوزیس در دو ایالت شمالی و۱۵۰ روستای مرزوبوم هند حادثه به‌زمین‌خورد که در این همه گیری ۳۹۷ نفر بیمار شدند که از این تعداد ۱۰۸ نفر جان باختند . در سال ۱۹۸۶ WILD وهمکاران روشهای چک سیستم ایمنی راکه دارنده حساسیت قابل توجهی می‌باشد ،برای انتخاب میزان افلاتوکسین در مایعات بدن آدم بکار بردند .درسال ۱۹۸۸ IARC افلاتوکسین B1 را در لیست مواد سرطانزای انسانی قرار بخشید . 

براساس گزارشات سازمان خوراک وکشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) هرساله میلیونها تن مواد غذائی در اثر آلودگی با مایکوتوکسین ها ازبین می رود لذا در سال ۱۹۸۸ برنامه ریزی ها ی زیادی هم پا با کارگاههای آموزشی برای کنترل بهداشتی مواد غذائی در سرتاسر دنیا چهره گرفت . 

از سال ۱۹۹۰ منش TLC به عنوان یک عدد از روشهای متداول جداسازی افلاتوکسین زمینه توجه بوده وبه مراد تشخیص وتعیین مقادیر یه خرده افلاتوکسین به کاررفته هست .در این روش میزان سم بر حسب NG/G گزارش می شود . 

تدبیر و وقوف نسبت به بقیه انواع مایکوتوکسین ها از اوایل ده سال 1990 شروع شوید که بسیاری از این مایکوتوکسین ها، سمی خیس از آفلاتوکسین ها میباشند . 

اثبات شده می باشد که 95% گونه های طعام ها، بخش اعظم از یک جور مایکوتوکسین را در خویش دارند مایکوتوکسین 

ها: 

مایکوتوکسین هایی که در حد بالا می توانند در مواد غذایی یافت شوند بوسیله 5 جور قارچ ایجاد می شوند که عبارتند از: 

1- سموم آسپرژیلوس: آفلاتوکسین های G,B و M اکراتوکسین A ، استریگماتوسیستین و اسید سیکلوپیازونیک 2 

-سموم فوزاریوم: داکسی نیوالنول ( DON )، نیوالنول( NIV )، زوالنون( ZON )، تی - 2 توکسین، فوماتیزین، مونی لی فورمین و دی استوکسی سیرپنول( DA5 ) 3-سموم 

پنی سیلیوم: اکراتوکسین A ،پانولین، سیترینین، پنیترم A و اسید پیازونیک 4- 

سموم آلترناریا: اسید پیازونیک، آلترنایول و آلترنایول متیل اتر 

5- سموم کلاوی سپس: ارگوت تعداد فراوان متعددی از کپکها ترکیبات سمی بنام مایکو توکسین ها تولید می نمایند . در در بین مایکو توکسین ها ، 14 گونه سرطانزا وجود دارد که در این دربین آفلا توکسین ها از نظرقدرت سرطانزایی قویتر از سایرین می باشند . 

دو فرآورده بخش اعظم و حیاتی ایجاد کننده سموم قارچی عبارتند از: آسپرژیلوس و فوزاریوم . کارداران مختلفی بر تولید سموم قارچی به وسیله قارچ ها تأ ثیرگذارند که از آن پاراگراف رطوبت، مرتبه حرارت و رشد همزمان سایر میکروب ها می باشند . از دربین سموم قارچی شناخته شده، آفلاتوکسین ها عموماً توسط آسپرژیلوس فلاووس تولید می شود . 

آفلا توکسین ها بوسیله دو کپک آسپرژیلوس فلاووس و آسپرژیلوس پارازیتی تولید می شوند . آفلا توکسین ها گونه های مختلفی دارند که شامل آفلا توکسین B1, B2 G1, G2, M1, M2 و مشتقات آن‌ها که آفلاتوکسین B1 قویترین دسته آن می باشد . 

گشوده تاب روشنایی این شش توکسین در فروغ و روشنایی ماورائ بنفش بصورت ذیل میباشد:


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : بیماری ,مایکوتوکسین ,سموم ,تولید ,توکسین ,قارچی ,سموم قارچی ,مواد غذائی ,آفلا توکسین ,آسپرژیلوس فلاووس ,مایکو توکسین
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

هوش معنوی امیر تجارت مجله اینترنتی سوپر مارکت | خرید اینترنتی | فروشگاه آنلاین acid-sulfuric پمپ وکيوم وبسایت علی چرمساز دانلود پروژه های آماده افتر افکت تولید و پخش اسباب بازی Lori