اصول 
رویش گوسفند و بز( پرواربندی ) پرواربندی عبارت هست از تغذیه متعادل دام‌های نر دارای سن کمتراز یک سال به مراد تامین سرعت پرورش کافی در جهت ایجاد گوشت است برای بازه بازه و وزن مشخصی انجام میشود . در پرواربندی با حیوانات باید تمام تجهیزات برای دام‌های جوان و نو متذکر شد . 
این امر به عارضه ها ذیل است: 
1-ضریب تبدیل حیوان برنا کمتر از پیرمی‌باشد . 
2-سرعت رویش حیوان برنا ببشتر میباشد . 
3-افزایش وزن در دام‌های مسن و حذفی ناشی از ذخیره چربی میباشد اما در نرهای برنا به چهره ذخیره پروتئین( عضله ماهیچه) می باشد . 
4-بازار پسندی گوشت حیوان کهن سال کم هست . 
5-ارزش یابی وزن زنده یا این که لاشه دام‌های نوجوان نسبت به دام‌های ماده و مسن اکثر میباشد . 

روش‌های 
متعدد پرواربندی 
1-پرواربندی 
کوتاه مدت بره‌های شیرخوار از سن دو هفتگی وهمزمان با آغاز تغذیه بره ها با مواد کنسانتره شده و علوفه تا سن 14 ماهگی انجام می گردد . برای در دست گرفتن تغذیه بره ها و ممانعت مادر ها از تغذیه با کنسانتره یک دیوار انقطاع کننده که صرفا بره ها میتوانند عبور کنند در آغل قرار داده میشود . ارتقاء وزن در این خط مش 300-250 گرم می‌باشد . پروار بره‌های شیرخوار در چراگاه نیز قابل اجرا میباشد . 
2-پرواربندی 
طولانی برهه زمانی بره‌های شیر خوار در این راه پس از آن که بره ها به مقطع 7-8 هفته با شیر مادر تغذیه شدند، به تدریج شیرگیری شده و تغذیه آنها با کنسانتره و علوفه شروع میگردد . وزن بره ها در شروع تغذیه حدود 22-18 کیلوگرم هست . وزن آخرین در این روش 50-45 کیلو است و ارتفاع مدت پرواربندی با احتساب مدت شیرخوارگی 7 ماه هست . 

مزیت‌های 
پرواربندی طولانی مقطع نسبت به کوتاه مدت 
الف: در اثر محدود شدن عصر شیرخوارگی به 6-5 هفته گوسفند مامان زودتر بارور میشود . 

ب: مصرف غذا در مقایسه با رویکرد کوتاه بازه کمتر می باشد . 

3- 
پرواربندی با شیر(بره‌های شیر پروار) در این نوع پرواربندی عمده مواد مغذی قضیه نیاز بره ها از طریق شیر مادر و یا جانشین شیر تامین می‌گردد و بره ها در وزن مساوی 20k g کشتار میگردند . 

رنگ گوشت این بره ها سفید با چربی سپید تا صورتی روشن بوده ومقدار آهن در گوشت آن‌ها مضاعف کم است . 

4- 
پرواربندی تجارتی پرواربند بره ها را از گله‌های داشتی عشایر یا این که روستایی تنظیم می‌نمایند . 

با شروع فصل بهار بره ها یاور با مادر به چراگاه و مرتع منتقل می شوند و در وزن مناسب به فروش می‌رسند . 

به علت ارتقاء تقاضا برای مصرف گوشت بره‌های شیرخوار در آخرها فصل زمستان، عشایر و دامپروران روستایی بره‌هایی که در فصل پاییز متولد می‌شوند را با غذای کامل کننده تغذیه کرده و در آخرها فصل زمستان می فروشند . بیشتر دامداران فروش خویش را از اواسط اردیبهشت ماه ماه آغاز می کنند . سطح دوم فروش دام تقریباً وسط خرداد هست . به هر هم اکنون در رویش تجاری از بره‌هایی که از وسط خرداد ماه ماه به فروش می‌رسند برای پرواربندی به کار گیری میگردد . 

مزایای 
پرواربندی علاوه 
بر اقتصادی و اجتماعی بودن فعالیت‌های پرواربندی دارنده مزایای دیگری به شرح تحت است: 
1- 
استعمال از حداکثر ظرفیت ایجاد گوشت دام برای ساخت تعادل میان مرتع جان دار و تعداد واحد دامی‌در مملکت می بایست حتی‌الامکان از افزایش غیر اصولی تعداد دام دوری شود . با کاهش دام‌های موجود و رشد صحیح آن ها مقدار ایجاد همچنان اثبات باقی میماند . به نحوی که در تغذیه متعادل یک بره با وزن 30kg(‌با تغذیه غیر اصولی) به بازار ارائه میشود و از تخریب مرتع دوری می‌شود . 

2- 
افزایش مرغوبیت گوشت در فعالیت‌های پرواربندی تغذیه مطلوب و متعادل گوسفندان علاوه بر ارتقاء سرعت رویش حیوان سبب بهتر شدن کیفیت گوشت تولیدی می‌گردد . 

3-برگشت 
پر سرعت سرمایه چنانچه سرمایه گذاری صرفا در موضوع پرواربندی انجام شود در نقطه نهایی دوره هم سرمایه به دست دامدار رسیده و نیز یک سود به دست او خواهد رسید که این فرمان موجب دلگرمی‌دامدار شده و او به فعالیت خویش عشق بیشتری نشان میدهد . 

4-کمک 
به حفاظت از مراتع کشور 3- چون عشایر دارنده تجهیزات حتمی برای پرواربندی نمی‌باشند، ممکن می‌باشد که در گله بره‌هایی داشته باشند که رویش کافی را نکرده باشند . به همین یاد آن‌ها را به فروش نمی‌رسانند و آنان را تا 12-11 ماهگی حفظ میکنند و بعد به فروش می رسانند . شیشک ها توسط چوبداران خریداری شده و در مراتعی که به آنها حق علف تناول کردن میدهند چرا میدهند که این خود منجر تخریب مرتع میگردد . 

منش عمل چوبداران علاوه بر تخریب مرتع باعث افزایش غیر اصولی تعداد دام میشود که این هم تاثیر بی واسطه بر تخریب مرتع دارد . 

موقعیت 
برد در پرواربندی 
1-امنیت 
در عمده دامداری ها امروزه به کار گیری از سلاح‌های مجاز و سگ‌های اصیل امری معمولی می‌باشد . با این حالا پاسداری و نگهبانی در هنگام شبکه های عمومی امری حتمی و واجب می‌باشد . 

2-جایگاه 
و فضای زمینه نیار برای هر راءس بره در ایران به خاطر اختلاف در سردترین و گرم ترین منطقه( حدود 50) نوع رده در بخش ها متعدد گوناگون هست . 

در آغاز پروار برای هر راءس دام 8/0-7/0 متر مربع دور و اطراف کافی می‌باشد . اما فضای کافی باید با وزن آخری دام تعیین گردد . 

تجربه نشان می دهد که کاهش تراکم دام در واحد مرحله باعث افزایش سرعت رشد و سوددهی می گردد . لذا در جایگاهی‌های گشوده و بسته به ترتیب 1 و 2/1 متر مربع محیط برای هر راس بره سفارش می‌گردد . 


مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : تغذیه ,پرواربندی ,گوشت ,دام‌های ,مرتع ,میشود ,تخریب مرتع ,بره‌های شیرخوار ,فعالیت‌های پرواربندی ,اصولی تعداد ,ایجاد گوشت
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما

آخرین مطالب این وبلاگ

محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

برترین برندهای درب اپارتمانی سفید در مشهد Doug Kyle آکتورفا Jay پالود صنعت Gabriel گل شبدر مریوما